Filter & zwembadpomp

Zand of glasfilterEen zwembad wordt gefilterd door een glas- of zandfilter. Het zwembadwater wordt vanuit de skimmers door het zandfilter gepompt. In het zandfilter zit kwartszand waar het vuil achter blijft en het schone water stroomt weer terug naar het zwembad. In een glasfilter zit logischer wijs glas. Wolters Zwembaden heeft voor elk zwembad een passend filter; uitsluitend van hoogwaardige kwaliteit. Deze zandfilters zijn vervaardigd uit gewapend polyester en zijn voorzien van een

Een zwembad wordt gefilterd door een glas- of zandfilter. Het zwembadwater wordt vanuit de skimmers door het zandfilter gepompt. In het zandfilter zit kwartszand waar het vuil achter blijft en het schone water stroomt weer terug naar het zwembad. In een glasfilter zit logischer wijs glas. Wolters Zwembaden heeft voor elk zwembad een passend filter; uitsluitend van hoogwaardige kwaliteit. Deze zandfilters zijn vervaardigd uit gewapend polyester en zijn voorzien van een hele degelijke 6-weg kraan.

Hiernaast is een compleet geïnstalleerde filterkamer te zien.

 

Filtermedium

In een zandfilter zit zoals de naam al doet vermoeden zand. Dit kwartszand is +/- 0,3 mm. Dit zand is onderhevig aan slijtage en dient daarom 1 kIn een zandfilter zit zoals de naam al doet vermoeden zand. Dit kwartszand is +/- 0,3 mm. Dit zand is onderhevig aan slijtage en dient daarom 1 kAFMeer per vier jaar te worden vervangen. Sinds een aantal jaren AFM glasmedium op de markt. In plaats van zand zit er glas in het filter. Het voordeel hiervan is dat dit om de tien jaar vervangen hoeft te worden. Het heeft een betere doorstroming, energie zuiniger en er ontstaat geen bacteriefilm. De ervaringen van onze klanten die het glasmedium gebruiken is dat het chloor verbruik daalt en dat er minder water verspilt wordt met reinigen van de eer per vier jaar te worden vervangen. Sinds een aantal jaren AFM glasmedium op de markt. In plaats van zand zit er glas in het filter. Het voordeel hiervan is dat dit om de tien jaar vervangen hoeft te worden. Het heeft een betere doorstroming, energie zuiniger en er ontstaat geen bacteriefilm. De ervaringen van onze klanten die het glasmedium gebruiken is dat het chloor verbruik daalt en dat er minder water verspilt wordt met reinigen van de filter.

Hiernaast is een afbeelding van AFM te zien.

 

Zwembadpomp

Wilt u een zwembadpomp op maat en van goede kwaliteit, dan bent u bij Wolters Zwembaden aan het goede adres. Wij hebben zwembadpompen van 5 m3 tot 30 m3 per uur. Al onze pompen zijn zelfaanzuigend. Dit houdt in dat de pomp niet onder/gelijk met het waterniveau in het zwembad hoeft te staan, maar er ook boven kan staan. Onze pompen van het merk Pentair of Speck zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur.

Meer standen zwembadpomp om energie te sparen

Wilt u energie besparen, zijn er ook zwembadpompen met een frequentieregelaar ingebouwd. Deze pompen hebben meerdere standen, waarbij bijvoorbeeld de eerste stand gebruikt kan worden tijdens het filterproces. Het bijkomend voordeel om zo’n pomp te gebruiken is dat de pomWilt u energie besparen, zijn er ook zwembadpompen met een frequentieregelaar ingebouwd. Deze pompen hebben meerdere standen, waarbij bijvoorbeeld de eerste stand gebruikt kan worden tijdens het filterproces. Het bijkomend voordeel om zo’n pomp te gebruiken is dat de pomSpeck pompp minder energie gebruikt en het water langzamer door de filter stroomt, en daardoor beter gefilterd word. En een tweede stand tijdens het spoelproces van de filter of tijdens het stofzuigen hiervoor is er meer vermogen nodig. Een om het vuil uit de filter te spoelen en twee om het vuil uit het zwembad op te zuigen van de bodem van het zwembad. De Pentair en Speck pompen hebben een uitvoering waarin een verschillende frequenties ingebouwd zijn..p minder energie gebruikt en het water langzamer door de filter stroomt, en daardoor beter gefilterd word. En een tweede stand tijdens het spoelproces van de filter of tijdens het stofzuigen hiervoor is er meer vermogen nodig. Een om het vuil uit de filter te spoelen en twee om het vuil uit het zwembad op te zuigen van de bodem van het zwembad. De Pentair en Speck pompen hebben een uitvoering waarin een verschillende frequenties ingebouwd zijn.

Een dergelijke Speck pomp ziet u hiernaast afgebeeld.

Voor meer informatie neen contact met ons op.